21-23.06 (piątek – niedziela) Festiwal „Chleb Wino Ser” Sandomierz 2019

Festiwal „Chleb Wino Ser” Sandomierz 2019 rozpocznie się w dniach 21-23.06 (piątek – niedziela).

Szczegółowe informacje dotyczące festiwalu można znaleźć tutaj

Program wydarzenia:

Prowadzenie – Maciej Orłoś

Piątek 21.06

od 14:00 – Akcje na Rynku – Dzień Partnerów

– połączone degustacje Partnerów dla szerokiej publiki: kawa i ser/konfitury i ser/przekąski wędliny
– zabawa dla dzieci i dorosłej publiczności
– poczęstunki: lody o smaku serów, cydrów, mufinki serowe, przekąski wędliniarskie
– Wielki Poczęstunek dla szerokiej publiczności daniem z makaronu z serowym sosem
– pokaz kulinarny „2 traktory i 4 kucharzy”
– wielki show gotowania „Sery/ogień/dym/ 6 kucharzy i 3 prowadzących”
– pokazy pieczenia chlebów/robienia past serowych
– degustacje zamknięte
– animacje Teatru ulicznego.

Sobota 22.06

10:00 – Otwarcie Festiwalu
10:00 – Rozpoczęcie sprzedaży
11:00 – 18:00 – 4 do 5 degustacji zamkniętych – Ratusz/ sala na parterze
12:00 -14:00 – Konkurs „7 serów głównych”
12:00 – 18:00 – spotkania w Kawiarence Festiwalowej: autorzy książek/wystawcy
12:00 – 18:00 – plebiscyt publiczności na chleb, ser, najlepszego wystawcę…
12:00 – 18:00 – publiczne pokazy na placu Festiwalu
pieczenie pieczywa
robienie pierogów
wyrabianie sera
– animacje Teatru ulicznego.

19:00 – zamknięcie stoisk festiwalowych / wciąż czynna Kawiarenka Festiwalowa
20:00 – 24:00 – Uroczysta kolacja na Zamku (5 dań inspirowanych chlebem, winem i serem w wykonaniu kucharzy Polskiej Inicjatywy Kulinarnej, którym szefować będzie Adam Chrząstowski)
20:00 – 24:00 – wieczór w Kawiarence Festiwalowej

Niedziela 23.06

10:00 – Otwarcie stoisk
11:00 – 18:00 – degustacje zamknięte – Ratusz/ sala na parterze –
11:00 – 16:00 – publiczne pokazy na placu Festiwalu
pieczenie pieczywa
robienie pierogów
wyrabianie sera
11:00 – 16:00 – spotkania w Kawiarence Festiwalowej: autorzy książek/wystawcy
16:00 – 17:00 – Ogłoszenie wyników konkursów i zakończenie Festiwalu

Subskrybuj
Powiadom o
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x