Lekka, zdrowa, przemyślana kuchnia bazująca na dobrych, polskich posiłkach – to nowa oferta dobrze znanego mieszkańcom Tarnobrzega pubu „Końca nie Widać”. Jeszcze niedawno można było tam zjeść dania typu „fast food”, dziś zamiast zapiekanki właścicielka poleca podpłomyki, a w miejsce gazowanych napojów, tradycyjny kompot.
– W naszym menu kładziemy przede wszystkim nacisk na to, aby dania były lekkie i zdrowe – tłumaczy Barbara Winiarz, właścicielka lokalu. – Każdego dnia mamy inne menu, składające się z pięciu dań, bazujące na tradycyjnych, polskich przepisach, które nieco modyfikujemy, dodając np. otręby, mąkę razową czy żytnią – dodaje.
W „Końca nie Widać” ma być nie tylko zdrowo, ale również nie drogo, posiłki można spożywać na miejscu, lub zamówić z dostawą do domu. – Dania wykonujemy samodzielnie, z naturalnych składników, często pochodzących z przydomowego ogródka – wyjaśnia właścicielka. – Chcemy pokazać, że można jeść bardzo smacznie, ale nie „ciężko” – dodaje.
Oficjalne otwarcie połączone z degustacją, odbyło się w minioną niedzielę. W otwarciu uczestniczyła uczestniczka Top Model – Jagoda Judzińska, kolekcję modową zaprezentowała zaś stylistka i projektantka Justyna Gamoń – Wesołowska, z Atelier Ga MON.
Więcej w materiale video. Zapraszamy
foto&video: Piotr Morawski
jakby mi ta blondi rozkazała to zjadłbym nawet klamkę od drzwi!