Bakteria salmonelli w słodkich przekąskach. Kaufland wycofał dwa produkty

W dwóch partiach chałwy wyprodukowanej przez Elis Ali Eski, sprzedawanej w sieci sklepów Kaufland, wykryto obecność bakterii salmonella. Produkty zostały wycofane ze sprzedaży.

Firma Kaufland w porozumieniu z producentem ELIS Ali Eski dla zapewnienia ochrony konsumentom, w ramach działań zapobiegawczych wycofała ze sprzedaży następujące produkty:

K-Classic Chałwa sezamowa o smaku waniliowo-kakaowym 100g (EAN 4047905008256, z datą minimalnej trwałości: 25.03.2025, numer partii: 26.09/2K
(numer partii oraz data widoczne na przodzie opakowania)

K-Classic Chałwa sezamowa o smaku waniliowym 100g (EAN 4047905008232, z datą minimalnej trwałości: 25.03.2025 , numer partii: 25.09/1K
(numer partii oraz data widoczne na przodzie opakowania)

Wyprodukowano przez:
ELIS Ali Eski, ul. Gdyńska 32, 80-209 Tuchom, Polska

Podczas rutynowej kontroli została wykryta obecność bakterii Salmonella spp. w wyżej wymienionych partiach produktów. Spożycie produktów wiąże się z potencjalnym ryzykiem zatrucia pokarmowego, które może objawiać się w ciągu kilku dni od zakażenia biegunką, bólem brzucha, a czasami wymiotami i lekką gorączką. Ponieważ nie można wykluczyć zagrożenia dla zdrowia, klienci powinni być świadomi wycofania produktów i nie powinni ich spożywać.

Produkty były dostępne w sprzedaży wyłącznie w sieci sklepów Kaufland.

Firma Kaufland natychmiast zareagowała i wycofała produkty ze sprzedaży. Produkty można zwrócić w każdym markecie Kaufland, także bez okazywania paragonu, otrzymując zwrot pieniędzy za zakup.

Firma Kaufland wraz z producentem ELIS Ali Eski przeprasza wszystkich klientów za zaistniałe niedogodności.

W przypadku pytań klientów dostępna jest bezpłatna Infolinia Kaufland: 800 300 062 (czynna: od poniedziałku do piątku w godzinach od 8:00 do 20:00 i w soboty od 8:00 do 17:00).

Biuro prasowe Kaufland: biuro.prasowe@kaufland.pl 

Subskrybuj
Powiadom o
3 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
klient sklepów spożywczych
3 miesięcy temu

Ja pier… nawet tym trują ludzi. Jakieś brudasy te chałwy produkowały?

Tom
3 miesięcy temu

Tu Salmonella a w Lidlu widzałem chrupki ze zbyt wysoką zawartością rakotwórczego akryloamidu – k. zbyt wysoką!!! czyli związki rakotwórcze możemy jeść ale zgodnie z przepisami. Później sie ludzie dziwią skąd tak dużo dzieci choruje na raka nie wspominając o dorosłych. Karmią nas paszą dla ludu. Byle dużo i tanio a później drenujemy publiczną kasę na walkę z chorobami. Pewnie wszyscy wiedzą, że podanie tylko jednej chemioterapii jednemu pacjentowi to do dla koncernów farmaceutycznych trafia kilkadziesią tysięcy złotych za ten „lek” o skuteczności 2-4%…
Później ulegniesz wypadkowi to do głupiego ortopedy czekasz miesiącami a jak chcesz tani zabieg rehabilitacji z NFZ to czekasz kolejne pół roku bo pieniędzy brak.

Same korzyści
3 miesięcy temu
Reply to  Tom

Celowe trucie ludzi ma swój cel.

Pierwszy to likwidacja ludzkości.
Drugi, to sprawienie by człowiek chorował (patrz wyżej),
Trzeci, by się leczył (dal zatrudnienie lekarzowi , najczęściej miernemu),
Czwarty, by dał zarobić koncernom farmaceutycznym,
Piąty, by pacjent przeleżał w szpitalu (zajęcie dla personelu, przelewy kasy z NFZ dla szpitali),
Szósty, by konsument zmarł
Siódmy, by rodzina zmarłego dała zarobić firmie grabarskiej,
Ósmy, by dała rodzina zarobić lokalnemu plebankowi za msze i ceremonię pogrzebową,
Dziewiąty, by dali zarobić producentom wieńców.

Czy cóś przeoczyłem?

Postaw mi kawę na buycoffee.to
3
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content